Dan hoor je het ook eens van een ander

Hieronder laat ik mensen aan het woord die mij hebben ingehuurd als tekstschrijver, vertaler of redacteur.

Agfa Graphics

“Bij het kiezen van een technical writer voor een documentatieproject bij Agfa heb ik niet lang moeten nadenken om met Marco in zee te gaan.
Van in het begin kwam hij over als no-nonsense, to the point en zeer gestructureerd. Bij de opstart van het project bleek hij een zeer goede gesprekspartner die snel mijn wensen kon vertalen in technische mogelijkheden.
Op een minimum van tijd werden de outlines van de manuals en een structuur om zo efficient mogelijk content te genereren, te updaten en te publiceren ontwikkeld.
Marco’s kennis van XML en zijn hulp om de voordelen hiervan duidelijk te maken aan het team zijn onontbeerlijk geweest om deze nieuwe manier van werken snel bij het team ingang te doen vinden.
Taalkennis, gestructureerd, professioneel ingesteld, initiatief nemend, communicatief, … zijn competenties die Marco eigen zijn.
Kortom een aanwinst voor elk team.”

Dirk Muysewinkel
www.agfagraphics.com

NedTrain

“De komst van Marco in mijn projectteam bij NS/NedTrain Maastricht was een verademing. Marco bewees zichzelf al snel binnen “het FLIRT-team” als een betrouwbare, rustige teamspeler met een heerlijk gevoel voor (taalkundige) humor.

Inmiddels zijn we anderhalf jaar verder… Geef Marco een klus en… he gets the job done. Hij is hierbij -gelukkig- geen “lone wolf”! Marco beweegt zich graag onder de mensen en is niet bang om anderen te confronteren met opvallendheden in hun input, of om zijn eigen vragen over de betreffende materie kenbaar te maken.
Dit doet hij op zijn typische, kalme wijze, waarmee hij nagenoeg altijd de mensen op zijn hand krijgt. Waarbij velen misschien juist niet opvallen in een groep door hun rustige aard, werkt dit bij Marco juist tegenovergesteld. De rust die hij uitstraalt zorgt ervoor dat mensen zijn vragen en opmerkingen ter harte nemen -en dit kan werkinhoudelijk zijn, maar zeker ook op het persoonlijke vlak!

Marco werd ingehuurd als technisch auteur, maar is duidelijk geen typische “technisch” auteur. Zijn frisse blik, juist ONgehinderd door een vooraf bepaalde technische achtergrond, dwong meermaals tot herziening van de (technische) input. Die frisse blik is overigens geen obstakel om de onderliggende techniek van ons project te doorgronden. Door kritisch te lezen en scherpe vragen te stellen aan de juiste figuren maakte Marco zich de (technische) inhoud van zijn klus ook helemaal eigen.

Mocht ik in de toekomst in de positie komen dat ik weer met Marco in een team kan samenwerken, óf ik kan hem ergens aan een mooie klus helpen, dan zou ik dat zonder aarzeling meteen doen!”

Tristan Mulders
www.transitlanguage.nl

Alphamega

“De naam is Sanders. Marco Sanders…

OK, eerlijk is eerlijk. Ik ga geen boek schrijven over Marco (al zou ik dat wel kunnen) maar zal proberen in niet al te lange novel-waardige teksten mijn ervaring met Marco onder woorden te brengen. Marco is ZO ontzettend goed in wat hij doet, dat het een verademing is. Marco is steengoed in teksten, hij is geweldig met mensen, is een kei in SEO en heeft een serviceniveau waar anderen een voorbeeld aan zouden moeten nemen. Hij is een teamplayer met zoveel talenten, dat hij overal gewoon inpast. Marco is de kalmte in de storm…

Hij ziet dingen die anderen niet zien, hij geeft details aan waar niemand over nagedacht heeft en in gesprekken is hij een waardige en ontzettend grappige gesprekspartner die zo breed in kennis is dat je het gevoel hebt dat je met Google zelf aan het praten bent. Hij beweegt zich gemakkelijk binnen een bedrijf en behandelt iedere klant en medewerker met een diep respect. Marco is iemand die inspireert, kan zich opstellen als een coach wanneer daar behoefte aan is en ” picks up the slack ” als hij ziet dat dit nodig is.

Marco is een “asset”. Ieder bedrijf zou “een marco” in dienst moeten hebben. (hey.. business idea maybe? ;-)) Even zonder gekheid. Marco is een people-person, iemand die goed aanvoelt waar de knelpunten liggen en levert fantastisch werk af. Als persoon en als manager heb ik ontzettend veel van Marco geleerd en ik respecteer hem enorm.

Als je de mogelijkheid hebt om met Marco te werken of om hem in te huren voor een project, grijp..die…kans! Hij is de 007 in teksten, service, SEO, mensen & humor. ” No worries.. Marco is here! “

Elisabeth Botman
www.changeyourlifestyle.online

Stiho

“Ik heb Marco leren kennen als een ter zake kundig persoon. Hij heeft met weinig voorbereidingstijd zich meester gemaakt van het domein en heeft in korte tijd een enorm artikelbestand van relevante en perfect kort en bondige copy te voorzien. Saillant detail is dat ten tijde van het project, Marco ook en passant de winnaar werd van het Nationaal Dictee. Een echte parel voor het team.”

Marco van Hurne
De Stiho Groep
www.stiho.nl

Harvey Nash

“Dat Marco over een hele vlotte en originele pen beschikt, was al meteen duidelijk toen we bij Harvey Nash op zoek gingen naar een tekstschrijver voor het (her)schrijven van de teksten op onze website. Marco’s originele en humoreuze sollicitatiemail viel meteen op tussen de tientallen reacties die wij kregen. Niet zo gek dus dat Marco de opdracht kreeg en daar hebben we geen moment spijt van gehad. Marco heeft interviews gehouden met verschillende collega’s in de organisatie, zodat hij precies wist wat de dienstverlening van Harvey Nash inhield en hij meteen de juiste “tone of voice” wist te raken. Wij zijn uiterst tevreden over de teksten die Marco voor onze website heeft (her)schreven. En zou het toeval zijn dat we, kort nadat de site live was gegaan, spontaan werden gebeld door een potentiële nieuwe klant die getriggerd werd door onze site?!?”

Mariëlle Boogaard, Recruitment Manager
Harvey Nash Nederland
www.harveynash.nl

“Marco heeft voor Harvey Nash de webteksten geschreven in samenwerking met de Recruitment Manager en de Marketing Manager van Harvey Nash. Er is niet alleen aandacht besteed aan het (her)schrijven van de teksten maar er is door Marco ook advies gegeven over zoekmachine optimalisatie (SEO). Op basis van de nieuwe teksten wordt Harvey Nash online gevonden door de juiste doelgroep. Marco heeft een vlotte pen die helder schrijft waarmee hij op de juiste manier onze doelgroep aanspreekt. Professioneel, creatief, niet te formeel en zo veel mogelijk zonder vakjargon. De samenwerking met Marco hebben wij als zeer prettig ervaren. Marco is flexibel, snel, adequaat en professioneel.”

Sharon Chrifi, Marketing Manager
Harvey Nash Nederland
www.harveynash.nl

Interstat

“Marco doet voor Interstat veel redactie- en correctiewerk. De communicatie verloopt altijd soepel en snel en het geleverde werk is van hoge kwaliteit. Niet alleen wordt tekstueel alles gecorrigeerd, maar soms komt hij ook met inhoudelijk goede adviezen. Erg plezierig om mee te werken.”

Remke Vet
Interstat
www.inter-stat.nl

Positie1

“Marco Sanders is ghostwriter van ons e-book; Winnen met Domeinnamen. Bij Marco vonden wij een toegankelijke professional met veel kennis van SEO, gecombineerd met uitstekende schrijverskwaliteiten. Hij heeft op afstand (hij in Valkenswaard, wij in Zwolle) op uitmuntende wijze begrepen wat wij wilden. Wij hadden onze focus regelmatig op onze andere activiteiten gericht en daarom was het heel prettig dat Marco zich proactief opstelde. Hij betrok ons bij het project, stuurde op een prettige toon reminders en was vlot in de oplevering. Dankzij Marco is dit boek van hoge kwaliteit en wordt het momenteel goed verkocht! http://www.winnenmetdomeinnamen.nl/

Eric Haasjes
Positie1
www.positie1.nl

PixelPerfect Publications

“Marco Sanders heeft voor PixelPerfect Publications het boek ‘Keine Ahnung, aber davon viel’ vertaald voor uitgave in Nederland. Hij heeft dit adequaat gedaan, in uitstekend Nederlands en binnen de gestelde (korte) termijn. Hij is daarmee een belangrijke factor voor het succes dat het boek hopelijk in Nederland zal hebben. Marco is een gedreven man die plezierig in de omgang is.”

Peter de Ruiter
PixelPerfect Publications
www.pixelperfectpublications.com

Jeroen Vermeulen/MageHost

“Ik werk als freelance Magento programmeur en ik wilde de teksten op mijn website eens goed onder handen laten nemen door iemand die er verstand van heeft. Maar ik houd helemaal niet van al dat gedoe eromheen, dat je bij sommige reclamebureaus wel eens tegenkomt. Daarom was het voor mij een verademing om met Marco te werken. Duidelijke briefing, niet te beroerd om een stapje extra te zetten, geen overbodig werk en daardoor een scherpe prijs, kortom: een aanrader!”

Jeroen Vermeulen
www.jeroenvermeulen.eu
www.magehost.pro